Babos póréhagymaleves
|
Elkészítés:A gyöngybabot elõzõ este hideg vízbe beáztatom, majd másnap fazékba teszem, és felengedem annyi vízzel, hogy négy ujjnyira ellepje. Amikor felforrt, leszedem a habját. Babérlevéllel, sóval, borssal fûszerezem, és lassú tûzön háromnegyed puhulásig fõzöm. Közben a pórét karikákra vágom, és a vajban megfuttatom. Ezután megszórom a liszttel, kicsit összepirítom, majd lehúzom a tûzrõl, és meghintem a pirospaprikával. Most kevergetve a háromnegyedig fõtt babhoz adom, ha szükséges vizet öntök hozzá, beleszórom az apró kockákra darabolt zöldpaprikát, paradicsomot és az aprított petrezselymet. Lassú tûzön készre fõzöm, majd forrón tálalom. Hozzávalók:- 40 dkg száraz fehér gyöngybab
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
RENAULT MEGANE 1.5 dCi GRANDTOURÁr: 3.847.000 Ft -
BMW 530D TOURING AUTOMATAÁr: 1.100.000 Ft -
SUZUKI WAGON R+Ár: 150.000 Ft -
SUZUKI ALTO 1.0 GLX ACÁr: 1.497.000 Ft -
TOYOTA AURIS TOURING SPORTS ACTIÁr: 6.547.000 Ft -
VOLKSWAGEN TIGUAN 2.0 TDI 1.TULAJDÁr: 8.797.000 Ft -
ALFA ROMEO CROSSWAGONÁr: 1.150.000 Ft -
SKODA SUPERB 2.0TDI L&K DSGÁr: 7.997.000 Ft -
PEUGEOT 107 1.0 JuniorÁr: 947.000 Ft -
AUDI A4Ár: 950.000 Ft -
TOYOTA COROLLAÁr: 1.190.000 Ft -
OPEL ZAFIRA TOURER 1.4 T SELECÁr: 4.747.000 Ft